Отива ли си лятото? Температурите започват да се понижават

Следобед ще има значителна облачност с превалявания в югозападните райони

17.09.2020 | 07:20 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури за тази сутрин са от 12 до 17 градуса, по морския бряг - до 17-19. В по-ранните часове времето остава предимно слънчево. 

От запад облаците бързо ще се увеличават. Следобед ще има значителна облачност, с превалявания в югозападните райони. Максималните температури ще достигат от 27 до 31 градуса. Температура на въздуха по Черноморските ни курорти ще бъде до 26-28 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието сутринта ще бъде слънчево. Следобед над юг от Бургас облаците ще се увеличат. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 28 градуса. 

Над планините ще се развива купеста облачност. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 14-15 градуса, а на 1500 м до 19-20. 

В следващите дни ни очаква леко захлаждане. В петък през деня ще има повече слънце над страната. Следобед от запад отново ще се заоблачава. 

През почивните дни се очакват валежи, като в събота по-съществено ще превалява над северозападните и над източни райони, а в неделя над Южна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК