ДПС няма да се регистрира в зала заради Изборния кодекс

"Конкретната причина е машинното гласуване", заяви Мустафа Карадайъ

16.09.2020 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова
ДПС няма да се регистрира в зала заради Изборния кодекс

ДПС няма да се регистрира в зала заради промените в Изборния кодекс. Това съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на извънреден брифинг.

"Конкретната причина е машинното гласуване и хаосът, който се създава с промените в закона. Този проект, наложен от ГЕРБ, е отстъпление от честността, прозрачността и демократичността на изборите. ДПС е за елиминиране на недействителните гласове, елиминиране на субективния фактор при броене не бюлетините, елиминиране на грешките в секционните протоколи, без да се елиминира възможността за хартиено гласуване, както искат от ГЕРБ", допълни той.

"Тези проблеми биха се решили чрез машинно преброяване на бюлетините и машинно разпечатан секционен протокол. Така наложеният проект на ГЕРБ на Изборен кодекс не решава нито един от проблемите. Напротив - създава предпоставки за хаос и фалшификации", категоричен е Карадайъ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То е лесно само да се критикува и саботира, но кой предлага алтернатива, смислени решения, нещо.... Управлението на държавите е безумно организирано погледнато от съвременна гледна точка. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Тези винаги са на въпреки Сигнализирай за неуместен коментар