Включиха военни срещу огнения ад в Хасковско и Старозагорско

Близо 1000 декара площ е изпепелена в бургаското село Граничар

15.09.2020 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Продължават да бушуват пожарите в Хасковско и Старозагорско. Военнослужещи със специализирана техника и хеликоптер се включиха в гасенето им. 

Пламъците са обхванали хиляди декари смесена гора, треви и храсти. Засега няма опасност за хората от населените места в района.

Огънят е на голям фронт от около 10 километра. Вятърът непрекъснато мени посоката си и това затруднява огнеборците. На място са над 20 противопожарни екипа, които се борят със стихията вече над 48 часа. Все още пожара не е под контрол. 

Огънят е тръгнал от изоставена бадемова гора. Най-вероятно е причинен от човешка небрежност, но не се изключва и възможността той да е умишлен. Това трябва да установи разследването.

А големият пожар в бившата захарна фабрика в Пловдив вече е потушен. Малко след 6 сутринта е подаден сигнал, че гори неработещ склад на комбината. 

В сградата не е имало работници по това време, няма пострадали хора. На място са изпратени 7 екипа на пожарната. По първоначални данни огънят е засегнал около 1000 квадратни метра покривна конструкция.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите  ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК