Караянчева отвърна на "Отровното трио", не се притеснявала от дела

Те заявиха, че ще я съдят заради думите ѝ, че олигарси от чужбина финансирали протестите

12.09.2020 | 19:40 Редактор: Ралица Братанова

Машини във всяка секция за редовните избори. Такава заявка направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Кърджали, където заедно с премиера Бойко Борисов присъстваха на тържественото освещаване на манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча".

Относно отправената претенция за съдебно дело срещу нея от организаторите на антиправителствените протести - "Отровното трио", тя посочи че не се притеснява.

Заради думите ѝ, че олигарси от чужбина финансирали протестите, неформалните организатори от "Отровното трио" се заканиха, че ще заведат съдебен иск срещу председателя на парламента Цвета Караянчева.

А в в 65-тата вечер на недоволство нищо не предвещаваше, че може се стигне до сблъсъци и напрежение.  След като по традиция прозвуча химна на Република България, демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие до Орлов мост. Малко преди 22:00 часа те се преместиха пред сградата на обществената телевизия, където в предаването "Панорама" участваше социалният министър Деница Сачева.

На излизане от сградата тя беше посрещната с викове "Оставка". Наложи се полиция да я ескортира, за да може да напусне района. 

Снимка: БГНЕС 

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК