В следващите 10 дни ни очаква топло и сухо време

Максималните температури днес ще са от 27 до 32 градуса

11.09.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Днес минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, по морския бряг - до 19-20. Денят ще започне с облаци по Черноморието, които по-късно ще се увеличават. Над Добруджа облачността ще се задържи значителна. А в района на Шумен дневните температури ще достигат до 29 градуса. 

Следобед над западните райони облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от изток слаб. Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието сутринта ще се стелят ниски облаци и мъгли. Следобед облаците ще се задържат. Вятърът ще бъде от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното. 

Над планините ще се развива купеста облачност. Вятърът по високите части - над 2200 м ще бъде слаб от югоизток, в ниските части - от североизток. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 15-16 градуса, а на 1500 м до 20-21. 

В понеделник ще има повече облаци. Преваляванията по Черноморието бързо ще спират и следобед над страната ще има повече слънце. Във Вторник от юг облачността ще се увеличава и слабо ще захладнее.

През следващите 10 дни очакваме топло и сухо време. Очаква се жегата на Балканите и Европа да продължи. Причината са антициклоните, които преминават през Европа в момента. Температурите ще останат по-високи от нормалните за месеца - между 27 и 33 градуса. Валежи не се очакват. Ако има такива, то те ще бъдат само в планините. Проблемът остава сушата в Източна България и възможността от възникване на пожари.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК