Горещото септемврийско време продължава, температурите - до 35°C

Денят ще започне с облаци над западните райони

09.09.2020 | 07:25 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, по морския бряг до 20-21. Денят ще започне с облаци над западните райони и намалени видимости и ниски облаци над Източна България. Преди обед облаците ще намаляват до слънчево в следобедните часове. Вятърът ще бъде от югоизток слаб.

Над Добруджа облаците също бързо ще намаляват до слънчево. В района на Шумен дневните температури ще достига до 29-30 градуса. Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието предиобед ще се стелят ниски облаци. Видимостта ще бъде намалена. Следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса по южното

Над планините ще се развива купеста облачност. Вятърът по високите части,над 2200 м ще бъде слаб от северозапад,в ниските части от запад. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 13-14 градуса,а на 1500 м до 19-20.

В четвъртък и петък ще има краткотрайни сутрешни мъгли и слънце през деня над цялата страна. В събота и неделя ще има облаци над западните части и по Черноморието, като в неделя има възможност за превалявания по южното крайбрежие.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК