Хотел в Слънчев бряг с расистки послания предизвика обществена реакция

От външно министерство реагираха остро

08.09.2020 | 18:00 Редактор: Георги Камарашев

На фона на широката обществена подкрепа за движението "Животът на чернокожите има значение", в групата "Чужденци в София" се появи снимка от хотел в Слънчев бряг с расистки послания. На входа му се вижда надпис "Само за бели" и "Животът на белите има значение". Днес надписът липсваше.

"Не мога да коментирам несъществуващи неща, няма такъв надпис. Фейк нюз ли, как му казвате… вие нали си имате журналистите за това нещо специална дума", коментира пред екип на Bulgaria ON AIR собственикът на хотела Георги Славов.

Той отрича да е поставял подобен знак. Не вижда обаче и проблем.

"Не виждам за какво е това цялото напрежение, при положение, че в България изобщо няма закон за расизма и дори да имаше такъв надпис, който аз видях в социалните мрежи, това не е незаконно. Как може да има хотел за джендъри, за без деца, само за гейове, пък не може да има хотел за бели", каза Славов.

От външно министерство реагираха остро. 

"По отношение на призива, който е провиснал през хотела - варварска проява. Не бих го характеризирал по друг начин", заяви Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи.

Туристи в най-големия ни курорт, който посреща летовници от цял свят, казват, че подобен надпис ще дискредитира страната ни. Хотелът този сезон не е отворил за туристи заради липса на резервации, но собственикът казва, че не би върнал никой турист, дори и той да е с различен цвят на кожата.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
той
преди 3 години
Закон за защита от дискриминация- Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци... Сигнализирай за неуместен коментар