Робева: Какво очакват протестиращите? Ще настъпи анархия и ще стане страшно

Власт и пари! Който дойде на власт, иска пари!, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR

08.09.2020 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

Навсякъде, където има протести, те се развиват по един и същ начин – улични барикади, силно изливане на набрана енергия. Хората имат право да протестират. Работата трябва да бъде нормално платена, за да не се притесняват хората, дали могат да платят училището, например. То е безплатно, но всъщност е силно платено. Когато опре ножът до кокала, народът излиза, а това е стихия.

Това каза в предаването "Опорни хора" спортната легенда и член на 7-то Велико народно събрание Нешка Робева.

"Провокира ги гладът. Усеща се едно напрежение, тревога във въздуха. А гладните все още не са излезли", допълни тя.

Според нея тези, които се опитват да овладеят масата, трябва да знаят, че след това ще бъдат пометени от нея по същия начин. Робева добави, че народът ни е много изпатил, за да каже: "Ситият на гладния вяра не хваща!"

"Мисля, че тази зима ще се разбиват мазета, складове – ще се крадат консерви, ще се търси храна. В сравнение с предишните протести, сега е по-страшно, защото преди имаше надежда", каза още Нешка Робева.

"Бизнесът се оплаква, че няма качествени кадри? А бизнесът, като се качи в собствения си самолет, казва ли: аз ще намаля печалбата си, но и вие се заловете да работите повече. Не става така. Едни да разполагат с империи, самолети... и крепостни си имат. Няма и 10 % от нашите милионери, които са станали богати със своите знания, умения, талант. Всички знаят, че да станеш милионер в България не е толкова лесно", категорична е Робева.

Нешка Робева, като участник в 7-то ВНС, коментира има ли нужда от нова Конституция. Според нея няма нужда, защото Конституцията няма да реши проблемите.

"Какво очакват протестиращите? Добре, оставка. Кой ще дойде? Ще настъпи анархия и ще стане още по-страшно. От друга страна, партиите си подбират послушници. От трета страна, т. нар. демокрация е извратена, води хората до носталгия. Можещите и знаещите все повече се отдръпват заради натиска на невежите и арогантните. Интелигенцията е поставена на колене!", каза още тя.

По време на ВНС работеха специалисти, високо квалифицирани хора. В 7-то ВНС започна разделението на народа, защото смятаха, че така ще овладеят масите, спомня си Нешка Робева и добави, че нашият народ е склонен да мрази и е на принципа "Разделяй и владей".

"Власт и пари! Който дойде на власт, иска пари! Той не иска да управлява народа, не иска да остане в историята", допълни още Нешка Робева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
Три стотинки
преди 3 години
1876 година:-Ще участвате ли в Априлското възстание?-Не, щот не се знае кои ще дойдат след това. Сигнализирай за неуместен коментар
5
13 rate up comment rate down comment 6
Дон Педро
преди 3 години
Защо"Отровното трио" - ТРИМАТА *** и двамата *** - Радев и Шивиков не кажат след оставката КАКВО ??? Просто защото не знаят !!! Сигнализирай за неуместен коментар
4
8 rate up comment rate down comment 8
Реалист
преди 3 години
Абе тия мечтатели защо не се съешат в една партия ОЧЗ ( организация на чудовищата и злодеите ), да си назначат резила за лидер, а славейчето и коронелата за вицета? Да си направят перверзен групов кекс и се самопочерпят с новичок - нова реколта та да мирясат най-после Сигнализирай за неуместен коментар
3
13 rate up comment rate down comment 6
Обикновена Гражданка
преди 3 години
Съвсем сте права за всичко което сте писали и казвате живата Истина Никой не иска Доброто на Народа всеки който заема Власт търсят Парите лесно Забогатяване и Рушене Ценностната Система След Оставката ще Дойдат по голи Мутри ние ги Виждаме и да по Страшни от Б.Б. Настъпва Хаос и Криза кой ще Владее тези Ситуации ,кой ще помага на Болното ни Общество Никой ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
13 rate up comment rate down comment 19
Иван Боянов
преди 3 години
Значи да си траем защото нямало кой да управлява,тая злобна дъртачка ще излезе и национален предател,освен че е нагаждач садист разрушила съдбите на стотици български деца пфу Сигнализирай за неуместен коментар
1
19 rate up comment rate down comment 21
Нина
преди 3 години
Тази пък от къде изпълзя и защо не си гледа бухалките? Сигнализирай за неуместен коментар