Марешки: ГЕРБ не са идеални, но просто нямаме друго в момента

Бягаме като дявол от тамян от БСП и ДПС, заяви лидерът на "Воля"

02.09.2020 | 22:13 Редактор: Георги Камарашев

"Воля" подкрепи ГЕРБ за нова Конституция. Какво наклони везните в последния момент? Лидерът на партията Веселин Марешки описа мотивите за решението си в ефира на "Денят ON AIR".

"Имаме 3 много сериозни аргумента да влезем в тази процедура. Първото нещо е, че се видя явното разделение в парламента - от едната страна са ГЕРБ и "Обединени патриоти", от другата страна - БСП и ДПС. Ние бягаме като дявол от тамян от БСП и ДПС", заяви Марешки пред Bulgaria ON AIR.

"Второто нещо, което наклони везните беше, че абсолютно всички партии и партийни лидери подкрепят идеята за смяна на Конституцията и ново Народно събрание. Кои сме ние да се противопоставяме на волята на народа?! Третият аргумент е, че ни се обадиха много хора от нашите симпатизанти, които бяха "за" иницииране на тази процедура. Както се казва: "Глас народен, глас Божи"", допълни партийният лидер.

На въпроса ще се съберат ли необходимите 160 подписа, Марешки отбеляза, че в сегашния парламент има сериозно разделение.

"Още в първите дни казахме, че заставаме зад протеста, но подчертахме, че и президентът трябва да си ходи. Сега ДПС ни копират. Битката в момента е между голямото зло, което би достигнало България при един кабинет на ДПС и БСП, и това, което е в момента. Не казвам, че това, което е в момента, е идеално, но просто нямаме друго", подчерта Марешки.

По думите му стартирането на процедурата за нова Конституция на страната е просто начало на един разговор. 

"Това решение не влияе на нищо. Просто Борисов изпревари Радев и вкара проекта за нова Конституция - това е цялата истина. Аз и моите съратници сме инициатори на идея за намаляване на депутатите от 240 на 120. Хората ясно са казали, че са "за" намаляване броя на народните представители. Ние трябва да се съобразим с тях", каза още Марешки. 

Според него има шанс да се съберат необходимите 160 подписа за ВНС, ако се намерят почтени хора, които да поведат държавата в правилната посока. 

"Ние сме най-малката парламентарно представена партия и можем да бъдем само някаква форма на коректив. Не можем да имаме решаваща сила. Без значение дали ще се събера или няма да се съберат тези гласове, ние казваме, че към днешна дата трябва да се събере експертен кабинет, който да преведе държавата през тази брутална криза, която ни предстои, и да проведе едни честни и почтени избори", каза Марешки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
popa
преди 3 години
На този му вдигнаха заведеното следствие на трупчета и му усукаха топките,за да прави каквото му наредят.Не вярвайте на това ! Сигнализирай за неуместен коментар