fallback

Високи температури, но се задават валежи

Следобед в Северозападна България ще превали

02.09.2020 | 07:28 Автор: Виктория Гетова

Днес сутрешните температури ще са от 15 до 20 градуса, по морския бряг - до 19-21 градуса.

По Черноморието за кратко ще се стелят ниски облаци и мъгли. През деня от запад облаците ще се увеличават. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Според нейната прогноза над планините ще се развиват купести облаци. Следобед в района на Видин и Плевен ще превали.

Вятърът ще бъде от юг-югоизток до умерен със скорости до 7 м/с. Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса, в източните райони - до 35.

По Черноморието след сутрешните мъгли,облаците ще се разкъсат. Вятърът ще бъде от изток до 5 м/с, по южното крайбрежие от североизток до 7 м/с. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено.

Над планините ще се развива купеста облачност, значителна следобед над Стара планина, Рила и Пирин, но без валежи.

Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде засилен от югоизток до 12 м/с, а в ниските части до 8 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 20,21 градуса,а на 1500 м до 24,26.

В четвъртък и в петък на запад валежите ще бъдат често явление, а на изток ще бъде слънчево. През уикенда ще бъде предимно слънчево.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback