Нинова: Протестите нямат смисъл без гаранции за честни избори

Лидерът на БСП настоява за машинно гласуване

01.09.2020 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Протестите нямат смисъл без гаранции за честни избори

"В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване", заяви Корнелия Нинова пред социалисти от районите "Сердика", "Средец", "Илинден", "Надежда" и "Оборище" в столицата.

Тя припомни, че машинното гласуване е въведено в законодателството, остават детайли и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност, информираха от пресцентъра на БСП. 

Лидерът на БСП подчерта, че протестите и усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. 

Нинова апелира към протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания и посочи: 

БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна.

Снимка: Пресцентър БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Уффф, не могат да си разпределят още районите за манипулиране на машинното гласуване...обикалят се личнои на място.... Сигнализирай за неуместен коментар