Очаква ни седмица с летни температури, на места ще вали

Днешният ден ще започне със слънце, следобед на запад ще превали

24.08.2020 | 07:25 Редактор: Ралица Братанова

Времето ще захладнее, бързо ще преминат дъждовни облаци. Минималните температури ще са от 18 до 22 градуса, а по морския бряг до 21-22. Денят ще започне със слънце над цялата страна. 

Следобед над западните райони ще се появят разкъсани облаци, но без валежи. На запад облаците ще се увеличават и над планините ще превали. 

Вятърът ще бъде от северозапад слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 31 до 35 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието в следобедните часове ще има разкъсана облачност. Вятърът ще бъде от североизток до 5 м/с, а по южното крайбрежие до 7,8 м/с. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. 

Над планините ще се развива купеста облачност с валежи. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде слаб до умерен от запад до 7 м/с, а в ниските части от северозапад до 5 м/с. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 14-15 градуса, а на 1500 м до 19-20. 

Във вторник на изток ще бъде слънчево, а на запад се очакват следобедни валежи, по-интензивни по планините. В сряда и в четвъртък отново ще има повече слънце и ще се затопля. В Рила и в Пирин слабо ще превали. 

В петък и в събота ще бъде топло, с развитие на купести облаци над планините, без валежи. По Черноморието ще бъде слънчево. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК