Протестиращи с изненадваща нощна блокада на кръстовище в Пловдив

Предишната вечер полицията вдигна палатките на демонстранти пред Панаира

22.08.2020 | 13:43 Редактор: Ивет Арабова

Протестиращи от Пловдив, но и такива от София, Хасково, Стара Загора и Казанлък направиха изненадваща блокада в Града под тепетата снощи малко след 23 ч. Повече от час остана затворено кръстовището на Водната палата в града, като демонстрантите паркираха автомобилите си така, че да не може да се осъществява движение през пътя. 

Пропускаха се линейки и автомобили, в които има малки деца. На мястото пристигна патрул на полицията, но няколко минути по-късно си тръгна. Протестиращите обясниха, че акцията е в знак на солидарност с пловдивчани, след като предишната вечер полицията вдигна палатките на недоволните, разпънати пред Международния панаир. Неформалните организатори на протеста призоваха всички демонстранти в страната да не уведомяват предварително властите за планираните протестни действия. 

"Не подавайте уведомления за протести, защото в Пловдив 24 часа по-рано са подали уведомление за протест и кметът е отказал", каза адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

44-тата протестна вечер в столицата премина спокойно. Недоволните не блокираха ключовия бул. "Ситняково" при Румънското посолство. Вместо това вечерта приключи с традиционното шествие и с кинопрожекция на палатковия лагер на Орлов мост. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК