44-и ден на антиправителствени протести: Четирите блокади в София остават

От "Отровното трио" призоваха по-рано да не се подават уведомления за провеждане на демонстрациите

21.08.2020 | 21:53 Редактор: Георги Камарашев

44-ият ден на антиправителствени протести минава спокойно. Преди малко недоволните граждани дойдоха на Орлов мост. Те тръгнаха на традиционното си шествие. То се проведе както обикновено. Към момента протестиращите нямат намерение да блокират обществени сгради и да се отправят към бул. "Ситняково".

Днес една от основните теми на протеста беше премахването на палатковия лагер в Пловдив. От "Отровното трио" дадоха по-рано през деня специален брифинг по случая, на който призоваха да не се подават уведомления за провеждането на протестите. Адвокат Хаджигенов допълни, че и шестимата души, които са били тествани за алкохол и наркотици, са били тествани незаконно.

Тази сутрин имаше и изненадваща блокада пред сградата на БНТ. Протестиращите настояваха на оставката на Емил Кошлуков. Преди протестът да се насочи към сградата на обществената телевизия, Мая Манолова съобщи на брифинг, че един от служителите ѝ - Тихомир Василев - е бил подложен на полицейско насилие.

Остават четирите блокади в София - на Орлов мост, на Софийския университет, на бул. "Цар Освободител" и на бул. "Дондуков". 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК