Туризмът - най-засегнатият от пандемията отрасъл

Очакват се чартърни полети от Израел към края на летния сезон, съобщи Константин Занков

19.08.2020 | 22:08 Редактор: Юлия Христова

В края на летния сезон сме. Спасен ли е родният туризъм?

Виждаме засилен интерес към пътуванията у нас от българи. Гърция си е прекрасна дестинация, тя си има своя интерес от туристи, но се отчита по-слабо пътуване натам. Това каза за "Денят ON AIR" Константин Занков oт Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му при нас нещата не изглеждали добре. Онези хотели, които разчитали на чартърните програми тази година, изобщо не отворили.

"За сметка на това, познатите на българите хотели се напълниха. Август е доста добре, но месецът не прави сезона, за съжаление", допълни Занков за Bulgaria ON AIR.

Чужденците, които дошли у нас, са основно от Румъния, каквато ще е и тенденцията за есенно-зимния сезон.

По думите на Занков бизнесът е готов за зимния сезон, не не и държавата. Туризмът е най-засегнатият отрасъл от пандемията и съответно ще се възстанови най-бавно.

"Очакват се чартърни полети от Израел към края на летния сезон, но това не прави сезона успешен. Борим се за най-добрите клиенти", допълни събеседникът.

Според него в някои периоди при някои хотели има добри преференциални цени. Тази година обаче имало завишени разходи за препарати за дезинфекция. 

"При повишени разходи няма как да се понижат цените. По-евтините шезлонги дадоха резултат, но проблемът беше в комуникацията относно това какво се случва в условията на пандемия. Нямаме карантинни хотели", обясни Занков.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК