Софиянски обясни защо се нуждаем от нова Конституция

"Трябва да си безродственик, за да премахнеш ВНС", смята той

19.08.2020 | 17:15 Редактор: Тодор Петров
Софиянски обясни защо се нуждаем от нова Конституция

Бившият служебен премиер и бивш кмет на столицата - Стефан Софиянски, посочи, че сме в съвсем друга обществено-икономическа среда от тази, в която е създавана Конституцията. 

1991 г. бяхме член на СИВ и на Варшавския пакт. Днес сме член на ЕС и НАТО и ние трябва да отговорим с една организация, която да направи ефективно присъствието ни в тази нова среда, заяви той пред БНР.

"Отдавна съм представил мотивите си за нова Конституция. За мен моментът беше още след влизането ни в ЕС. Още покойният академик Воденичаров организира едно обсъждане в БАН. Десни партии го обсъдихме. Няма доверие, че този парламент, замерян с яйца и домати, би дал добър продукт. Не бива да си позволяваме втора Конституция да приемаме с палатки пред парламента", обясни Софиянски.

По думите му хората искат представителност, повече хора в управлението, а им се отговаря със 120 души в парламента и се премахва Великото народно събрание. 

"Трябва да си безродственик, за да премахнеш ВНС. Такава институция няма никъде другаде. Тя е точно представителност, дава много по-голяма представителност на обществото", категоричен е Софиянски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
popa
преди 3 години
Каскетя как е пропуснал Стефчо до сега? Ами той е сват на Божков. Може да е замесен някак си! Я да се задейства гестапото с каскета! Сигнализирай за неуместен коментар