Част от блокадите остават, движението по бул. "Ситняково" е нормализирано

Снощи кръстовището беше блокирано от демонстранти за кратко

15.08.2020 | 12:51 Редактор: Юлия Христова

Пореден ден на антиправителствени протести у нас. Бул. "Ситняково" при Румънското посолство в София остана блокиран за кратко снощи и предизвика транспортен хаос. Малко по-късно блокадата беше премахната, остават палатковите лагери на три места в София. 

В 37-ия ден на недоволство традиционното шествие на протестиращите от триъгълника на властта стигна до Румънското посолство. За втора поредна вечер недоволството блокира ключовото кръстовище и предизвика напрежение между протестиращи и шофьори. Причината – този маршрут е единствената алтернатива на "Цариградско шосе", предвид палатковия лагер на Орлов мост. 

А полицията смени тактиката спрямо протестиращите. Този път нямаше предупреждения или отклоняване на движението от страна на органите на реда. Стигна се до сблъсъци между шофьорите и протестиращите. 

За малко се появи патрулна кола, но тя бързо си тръгна, след като гневни протестиращите обградиха полицаите и започнаха да ги критикуват, че не са се появили по-рано, за да потушат възникващия конфликти и да контролират трафика.

Протестиращите сами местеха огражденията и решаваха кои коли да пропускат. 

След преговори с демонстрантите, които направиха кордон, бяха пропуснати да преминат коли и автобуси. Кръстовището беше освободено за движение към 23:30.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК