Жандармерия премахна блокадата пред Румънското посолство

По разкази на протестиращи е имало напрежение с полицията

14.08.2020 | 07:47 Редактор: Ивет Арабова

В 36-ия ден на недоволство, традиционно около 19:00 часа демонстранти се събраха в Триъгълника на властта, а в "Орловия град" стартираха дни на протестна култура, зазвуча класическа музика на фона, на която Пламен Даракчиев представи своята книга. До 21:00 часа събитията не вещаеха ескалация на напрежение и сблъсъци, докато недоволните не поеха на традиционното си шествие. 

Те се отправиха към бул. "Ситняково" и разпънаха нов палатков лагер при Румънското посолство. Така блокираха единствената алтернатива за отклонения трафик от бул. "Цариградско шосе". Това от своя страна доведе до нов транспортен хаос и напрежение между граждани и протестиращи. 

"Целта е ескалация на протеста, ние казахме, че протестите ще ескалират и те ще продължат да ескалират, докато не постигнем оставка, ако трябва, ще блокираме цялата страна, Бойко явно не чува, другите също не чуват, ние продължаваме", коментира адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Противно на намеренията на протестиращите обаче, около 4:30 часа сутринта след полицейска акция блокадата е премахната, а в момента движението по бул. "Ситняково" се осъществява свободно.

Протестиращите блокираха движението на 2 км от ГКПП "Калотина". Движението към и по посока границата ни със Сърбия остава затруднено към този момент.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Разказаха играта на трафика Сигнализирай за неуместен коментар