Ново огнище до селата Добрево и Оряхово в област Хасково

Гледахме да не пламне къщата, да я запазим, разказаха семейство Христови

10.08.2020 | 19:18 Редактор: Юлия Христова

Ново огнище е констатирано близо до селата Добрево и Оряхово в област Хасково, съобщиха от областната администрация. В село Филипово пък пламъците стигнаха до имоти, сред които и къщата на Пейо и Мария Христови.

"Гледахме да не пламне къщата, да я запазим, всичко да запазим. Животните много се изплашиха, отказахме да напуснем и да ги изоставим. Изобщо не заспах. Снощи едва малко се поуспокоихме. За четвърти път вече горим", разкаха те за Bulgaria ON AIR. 

През последните 2 часа в областта са локализирани още два пожара. 

Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, обл. Хасково. В локализирането на пожара участват 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, В. Търново и Габрово, модулно формирование от 20 служители на МО, служители на Държавното горско стопанство, доброволци и местни жители.  В гасенето помагат и 4 булдозера, хеликоптер на МО е извършил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към с. Маточина и с. Варник, община Свиленград на площ над 50 000 дка.

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 36 произшествия, посочват от МВР.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК