Пациенти и медици в център за хемодиализа в Добрич с положителни проби за Ковид-19

Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата

10.08.2020 | 22:40 Редактор: Юлия Христова
Пациенти и медици в център за хемодиализа в Добрич с положителни проби за Ковид-19

Пациенти и медицински персонал в частен център за хемодиализа в Добрич са положителни на заболяването Ковид-19. Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците.

11 от 25-мата пациенти на хемодиализния център са дали положителен резултат за новата коронавирусна инфекция. Заразени са и четирима души от персонала, включително и управителят. Пациентите са без клинични прояви и засега нямат нужда от лечение в здравно заведение, съобщи за БНР управителят на Втора поликлиника в Добрич, където се помещава диализният център, д-р Валери Веселинов.

По думите на д-р Веселинов проблемът е в невъзможността Центърът по хемодиализа да преустанови дейността си, тъй като тя е животоподдържаща за пациентите му.

В самия диализен център също разполагат с отделно помещение, където работят само с Ковид-позитивните пациенти, допълни д-р Веселинов.

Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата.

През последното денонощие новите случаи на Ковид-19 в Добрич са 7, двама са починали. Настанените за лечение в МБАЛ Добрич са 27 пациенти, двама са в Отделението по анестезия и интензивно лечение.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК