Яйца и домати полетяха към сградата на МС в 31-ата вечер на протести

Барикадите, изградени от протестиращите в София, оцеляха и в събота

09.08.2020 | 13:49 Редактор: Искра Ангелова

Барикадите, изградени от протестиращите в София, оцеляха и снощи. Въпреки предупреждението на полицията, че ще отвори движението при трите блокирани кръстовища до напрежение не се стигна.

Дъждът, вятърът и гръмотевиците не притесниха протестиращите в 31-ата вечер на антиправителствено недоволство. А една от целите беше да се опазят барикадите. 

"Ще останем цяла нощ, разбира се. На мен не ми е за първи път, и предишния път, когато идваха - аз бях тук, така че не ми е проблем", каза протестиращ.

Традиционно, множеството се събра пред Министерския съвет. Малко по-късно домати и яйца полетяха към фасадата на правителствената сграда. Протестът прерасна в шествие, което мина през палатковия лагер на Софийския университет и стигна до Орлов мост, където протестиращите останаха през цялата нощ, за да пазят барикадата.

"Агонията става все по-голяма и по-голяма, защото изпуснаха шанса си да дадат навреме оставка, оттук нататък нищо добро не ги очаква. По-скоро техните притеснения ще се сбъднат за реваншизъм и възмездие, то ще бъде много голямо, много бързо, не знам Господ ако може да ги спаси", сподели мъж, който бе част от недоволството.

Въпреки предупреждението на столичната полиция, че сте премахнат лагера, до действия от страна на органите на реда не се стигна.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК