Жълт код за силен вятър в 13 области, ще има и обилни валежи

Минималните температури ще бъдат от 16 до 20 градуса

06.08.2020 | 07:24 Редактор: Ралица Братанова

Жълт код за силен вятър е в сила днес за 13 области в Източна България. Това са Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Търговище и Русе. 

За днес е обявен и жълт код за обилни валежи. Предупреждението важи за София-град, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград. Днес вятърът ще се усили - в Източна и Централна България, на места поривите ще са до 90 км/ч. 

Облаците ще се увеличават. Следобед над Западна България ще има значителна облачност с превалявания главно над крайните западните райони. Ще захладнява. На изток ще бъде слънчево.

Минималните температури ще бъдат от 16 до 20 градуса. Вятърът ще бъде от североизток до умерен със скорости до 7 м/с. Максималните температури ще са от 27 до 33 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, а следобед от запад ще се заоблачи с повече облаци над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Вълнението ще бъде умерено.

Над планините предиобед ще се развива купеста облачност с превалявания. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде засилен от изток до 10-12 м/с, в ниските части от изток до 8 м/с. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 10-11 градуса, а на 1500 м до 15-16. 

В петък температурите ще се понижат. Следобедни превалявания ще има над западните части от страната, на изток ще бъде слънчево. В събота и в неделя ще превалява на много места включително и над Черноморието.

Вижте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Природа, не можем да я контролираме. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Пак ще почупи на хората градините. Сигнализирай за неуместен коментар