28-и ден: Блокирани кръстовища и магистрали (Обзор)

Петима са гражданите, обявили гладна стачка в знак на протест

05.08.2020 | 14:27 Редактор: Наталия Тотева

28-и ден на антиправителствени протести и блокади в страната. Три основни ключови кръстовища в София остават блокирани - това на площад "Независимост", Софийски университет и Орлов мост.

За 8-и пореден ден продължава палатковият лагер на Орлов мост. Много от протестиращите са си изградили своеобразен "град в града" - улиците са с нови имена, създадени са удобства - дивани, компютри. За това предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Движението е блокирано, градският транспорт е с променен маршрут. По "Цариградското шосе" до бул. "Яворов" хората могат да се разхождат спокойно.

Петима са гражданите, обявили гладна стачка в знак на протест, един от тях е в тежко състояние - Владимир Генов. 

А снощи протестиращи блокираха за близо 3 часа магистрала "Марица". Те паркираха камион напречно на движението за София. Така движението на 3 км от Турция беше блокирано. Блокиран бе е и пътят за "Капитан Андреево". При намесата на полиция се стигна до сблъсъци, но не и до арести.

Шофьорите проявиха разбиране.

"Хората с право протестират", отбеляза гражданин.

Малко след 23 ч. органите на реда изтласкаха част от протестиращите от платното и блокадата беше вдигната. Движението бе възстановено.

Шести ден вече продължава блокадата на пътя Стара Загора-Хасково близо до АМ "Тракия". Хората, които са разположили палатки, се заканиха да останат, докато исканията им не бъдат чути.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК