Орлов мост осъмна с палатков лагер, движението е блокирано (+СНИМКИ)

Протестиращите са категорични, че ще останат там до оставката на правителството

30.07.2020 | 08:00 Редактор: Ивет Арабова

Орлов мост осъмна с палатков лагер и недоволни, те са тук от снощи с искане за оставка. Движението в района е блокирано.

"Нощта премина спокойно, без ексцесии. Успяхме да направим нещо, което не е правено от доста години - цяла нощ да овладеем Орлов мост и все още да го държим", коментира един от протестиращите.

Той бе категоричен, че ще останат на Орлов мост до оставката на правителството. Протестиращите са имали разговор с началника на СДВР и министър Христо Терзийски. "Обяснихме им, че искаме всичко да мине мирно и спокойно, те гарантираха от своя страна, че няма да има провокации от полицията", добави протестиращият в ефира на Bulgaria ON AIR.

Изключително затруднено е движението по бул."Драган Цанков", "Алея Яворов", бул."Ситняково", "Шипченски проход", "Ген.Данаил Николаев", бул."Евлоги и Христо Георгиеви".

Екипите на центъра за управление на трафика на Столичната община подпомагат движението, като приоритет се дава на градския транспорт.

Палатки са разпънати и пред Министерския съвет. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано и се осъществява по бул. "Дондуков". От полицията са приканили протестиращите да освободят движението, но те са отказали.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
10 паЛАТки надалиможгат да се нарекат алатков лагер, не са решили, не са ги разкарали Сигнализирай за неуместен коментар