Повечето от българските младежи не чувстват подкрепа в семейството

Твърде рано започва и употребата на алкохол и наркотици

29.07.2020 | 20:38 Редактор: Калина Донкова

Над 60% от българските младежи не чувстват подкрепа в семейната среда. Това показват данните от скорошно проучване на Световната здравна организация. 

Така страната ни се нарежда на последно място в Европа по този показател.

Младежите у нас твърде рано започват да вредят на себе си, употребявайки алкохол, цигари и наркотици. Възрастовата граница за започване на полов живот също е ниска.

Как обаче да насърчим младите хора да се грижат за себе си и как да усетят подкрепа - с тази задача се зае "Ноу - хау център за алтернативни грижи за деца“ към Нов български университет, като създаде инициативата "Диалог за себе си“.

Д-р Галина Маркова от НБУ и студентката по социология Ивана Васева коментират темата в предаването "Директно".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
1
преди 3 години
Обратното е ! Над 80% от младите хора в България сами се поставят в зависимост от семейството . Бягат от отговорност за самостоятелен живот , семейство и самореализация поне 40% . А и по-голямата част от семействата не могат да помогат на децата си материално да се устроят поне с жилище .Държавата тоже е абдикирала от темата . Не е нужно да измисляте нещо ново -погледнете на запад и преписвайте . Там държавата помага и на нашите деца , въпреки ,че не са техни граждани !? Сигнализирай за неуместен коментар