Блокираха Орлов мост с футбол, велосипеди и скейтборди

Не се допуска движение и на кръстовището на Софийския университет

29.07.2020 | 15:39 Редактор: Тодор Петров

21-ия ден на недоволството под прозорците на властта се очаква да премине в общонационален митинг-протест. Протестиращи блокират от обяд основни столични булеварди. По този начин започна обявеното по-рано гражданско неподчинение.

Протестът на Орлов мост протича спокойно. Някои протестиращите играят футбол и волейбол, други карат велосипеди и скейтборди, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Част от хората разпънаха палатка, с което показаха, че протестът ще продължи до късно. Протестиращите скандират "Оставка".

Още около 12 ч. демонстранти блокираха кръстовището на бул. "България" и бул. "Гешов". Протестът премина през НДК, Съдебната палата, Министерския съвет, Народното събрание, за да приключи с блокирането на Орлов мост.

Блокирано бе и кръстовището на Софийския университет, като не се допуска дори движението на градския транспорт. Почти целият бул. "Цар Освободител" е блокиран, стигна се до огромни задръствания. Подобно е положението и на бул. "Сливница". Движението в столицата е кошмарно, а на места 1 км се изминава за малко над час.

Исканията на протестиращите продължават да са за оставка на правителството.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК