Протестите няма да попречат на работата ми, увери Гешев

За последните 5 месеца у нас има спад на кражбите с над 21% 

28.07.2020 | 12:40 Редактор: Тодор Петров

Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми. Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав. В региона на Шумен се провежда специализирана полицейска операция, която беше проследена от обвинител номер 1 в държавата. Полицейски екипи работят на територията на РУ - Велики Преслав по различни направления на дейност – криминална, административна и профилактична.

"Българската прокуратура и българският главен прокурор нямат лични врагове, ние уважаваме всички институции, уважаваме правото на протест на всички български граждани", подчерта Иван Гешев.

"Една от основните цели на прокуратурата е противодействието на битовата престъпност. Въпреки трудностите, миналата седмица се отчете спад на грабежите с около 20%. Преди, само в София, на ден имаше 25-30 кражби на коли. Сега има дни, в които няма нито една на територията на цялата страна. От 2-3 години насам има 90% спад на телефонните измами. Това е огромен успех за правоохранителната ни система, защото най-уязвими на този вид престъпления бяха нашите баби, дядовци, хора над 70 години, на които се прибираха последните пари и те не можеха да живеят достойно", заяви главният прокурор.

Той посочи още, че целта на прокуратурата, заедно с МВР, е до края на годината да има осезаем спад в битовата престъпност и да бъде дадена сигурност на нормалните български граждани. 

"София и жълтите павета не са България и най-важният проблем, който стои пред прокуратурата и МВР, е противодействието на битовата престъпност", отбеляза обвинител номер 1.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години