9 деца от футболен отбор в Ямбол и треньорът им са с Ковид-19

Заради случай на коронавирус затвориха сградата на общината в града

24.07.2020 | 17:57 Редактор: Ивет Арабова

В Ямбол девет деца на възраст от 10 до 16 г. и треньорът им по футбол са с положителни резултати за Ковид-19. Област Благоевград е втора по брой заразени с коронавирус за последното денонощие - в 12 от 14 общини на областта има регистрирани нови случаи. На извънредно заседение местният кризисен щаб е решил отново да започне масова дезинфекция в градския транспорт, обществените места, парковете и градините. Сградите на общините във Враца и Ямбол са затворени за дезинфекция. Положителна за Ковид-19 в общината в Ямбол е служител там. Не е работила с граждани, изрично посочиха от администрацията. Започва тестване на контактните общински служители.

Ямболският детско-юношески футболен отбор пътувал преди 10 дни за квалификационен турнир до Стара Загора. В автобуса били 39 деца и треньорът им. 

"Опитахме се да спазим всички противоепидемични мерки, но няма как, всеки, който се занимава с деца, знае, че това е трудно", каза треньорът Тодор Пачев.

Първата положителна проба за Ковид-19 в отбора била на 15-годишно момче, чийто родител също дал такава ден по-рано. До момента 9 деца и треньорът са с положителни PCR-тестове. 

"Днес продължаваме с безплатните изследвания с PCR-тестове на останалите деца, които са пътували в автобуса за турнира. Радващото е, че всички деца са в добро състояние, с изключение на три деца, които имат лека температура и болки в гърлото", поясни областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

От днес със заповед на кмета на Ямбол Валентин Ревански са забранени тренировките в спортните клубове. Започва и дезинфекция на спортните обекти в града. Ще бъдат засилени контролът и противоепидемичните мерки в детските градини и социалните домове. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК