Мрачното време се завръща, очаква ни дъждовен уикенд

По Черноморието ще бъде слънчево

24.07.2020 | 07:16 Редактор: Искра Ангелова

Денят започва с разкъсани облаци над северните райони и слънце на юг. Минимални температури - от 22 до 17 градуса. От запад ще се заоблачава, като в западната половина от страната ще превали, а във Видинско има условия за слаби гръмотевични бури. 

Вятърът ще бъде от изток слаб със скорост до 5 м/с. Максималните температури ще са от 29 до 34 градуса, в района на Сандански - до 35. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево. Повече облаци ще има следобед по северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. 

Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 м.

Над планините предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще се развива мощна купеста облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде слаб от югозапад със скорост до 5 м/с, в ниските части от югоизток със скорост до 5 м/с. Това засрещане на ветровете във височина усилва облакообразуването.

В Западна Стара планина ще прегърми. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 14,15 градуса, а на 1500 м до 20.

Уикендът се очертава хладен и дъждовен. В събота валежите ще бъдат повече, като Черноморието ще бъде защитено от дъждовните облаци. В неделя ще захладнее. 

В Дунавската равнина ще прегърмява. Дъждовните облаци ще достигнат до Северното Черноморие. В понеделник и във вторник постепенно ще се затопля. Следобедни валежи ще има над планините от западните райони.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК