Борис Бонев и "Демократична България" бойкотираха заседанието на СОС

Това е в знак на подкрепа на масовите протести

23.07.2020 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

Бойкот на днешното заседание на Столичния общински съвет. Общинските съветници от "Демократична България" и независимият Борис Бонев не присъстваха на сесията в знак на протест срещу управлението на държавата и столицата, както и срещу прокуратурата.

Бонев заяви, че отсъствието му е в знак на подкрепа на масовите протести.

"Втората причина е, че сталинският начин на управление, който виждаме на национално ниво, е абсолютно пренесен и на общински ниво. Работата, докладите на опозицията, всяко едно конструктивно предложение на опозицията или се отхвърля, или се отлага, или изцяло се променя от управляващото мнозинство от ГЕРБ, ВМРО, "Атака" и СДС", сподели Бонев.

Председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева излезе с официална позиция. В нея тя посочва: "През последните две седмици градът ни е свидетел на ежедневни протести. Всички ги виждаме, всички ги чуваме, но по-важното е всички да ги разберем. Някои искания са обективни, някои са справедливи, някои са остроумни. Надявам се още и че всички колеги са в състояние да направят разликата между сесията на Общинския съвет и площада".

Заседанието бе последното преди общинските съветници да излязат във ваканция.

"Нека отидат сега на море, да си починат малко и от протести, и от опозиция в Общинския съвет. Хубаво да помислят това ли е начинът, по който да продължават да управляват", категоричен е Бонев.

Столичният общински съвет отложи разглеждането на доклада за разширяването на зоните за платено паркиране в града. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК