Така чаканото затопляне е тук, няма да има валежи

Максималните температури на въздуха са от 29 до 34 градуса

22.07.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

От днес времето сериозно ще се затопля. Над северните райони и над планините ще се развиват купести облаци, почти без валежи. Вятърът ще бъде от северозапад, слаб със скорост до 5 м/с. Максималните температури на въздуха са от 29 до 34 градуса, в района на Сандански - до 35, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево. Повече облаци ще има следобед по северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие и до 26-27 градуса по южното.

Над планините предиобед ще бъде слънчево, а следобед ще се развива купеста облачност. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде слаб от северозапад със скорост до 5 м/с, в ниските части от запад - със скорост до 3 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 15 градуса, а на 1500 м - до 20. 

В четвъртък и петък ще бъде топло с превалявания следобед над планините от западните райони. В събота и в неделя валежите ще бъдат повече, като Черноморието ще бъде защитено от дъждовните облаци. В понеделник и вторник слабо ще захладнее, като следобедни валежи ще има над западните и източни райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК