Остава хладно за юли, в Западна България ще бъде дъждовно

През нощта срещу понеделник валежите ще спрат

19.07.2020 | 09:20 Редактор: Ивет Арабова
Остава хладно за юли, в Западна България ще бъде дъждовно

В Западна България времето ще се задържи хладно, със значителна облачност, предимно купесто-дъждовна и на много места там ще има валежи и гръмотевична дейност. Над Източна България през нощта ще преобладава ясно, през деня слънчево и топло време, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от изток-североизток. 

Максималните температури ще са от 22-23° по високите полета на Западна България, до 32-33° на места в Горнотракийската низина. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава "Фокус".

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури - между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. По-късно след обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Над източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През нощта срещу понеделник валежите навсякъде ще спрат. В понеделник ще има променлива облачност. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Във вторник и сряда времето ще е предимно слънчево, вятърът ще отслабне и ще стихне. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Или жега, или порои...нямаше оправяне това време! Сигнализирай за неуместен коментар