Калин Вельов в първия си ден в ГЕРБ: Не е моментът да пада правителството

Ако трябва да има промени, те трябва да се случат с демократично гласуване, през март месец, посочи бившият музикант

17.07.2020 | 22:08 Редактор: Александра Иванова

Един от най-обичаните музиканти днес положи депутатска клетва. Калин Вельов влиза като депутат в ПГ на ГЕРБ на мястото на Джема Стоянова, която подаде оставка.

Депутатът заяви пред "Денят ON AIR", че правителството трябва да остане на власт, защото моментът е деликатен.

"Ако трябва да има промени, те трябва да се случат с демократично гласуване, през март месец. Точно сега не трябва да сме политически дестабилизирани в момент на пандемия и икономическа криза", посочи той.

Вельов разказа как е минал първият му ден като депутат от ПГ на ГЕРБ.

"Първият ден беше добре, премина спокойно.  Времето е пред нас. Новината дойде изненадващо, защото аз имах очаквания да стана част от ГЕРБ преди близо 4 години и бях позабравил. Сега ми е смешно, много хора са забравили, че съм бил кандидат-депутат и сега им дойде като гръм от ясно небе. Не съм размишлявал много за това, защото от много години подкрепям ГЕРБ, но също съм ги и критикувал за някои нередности. Но съм им съподвижник и сега в този труден момент не бих се завъртял котешки", каза още бившият музикант пред Bulgaria ON AIR.

Веднага щом новината за присъединяването на Вельов към ГЕРБ се разпространи, освен подкрепа, е срещнал и негативни настроения.

"Всички са много негативно настроени, има протести, но аз обичам трудностите, смело скачам в такива моменти. Семейстовото ме подкрепя в тези неща, най-негативните коментари, омраза получавам от музикалната гилдия. Голямо плюене, голяма омраза се стоварва. Нашият сектор е съчетан от индивидуалисти, трудно се обединяваме, трудно имаме единно мнение. А точно секторът трябва да приветства всички от сферата на културата, които влизат в парламента, във властта и да го приемат като шанс", смята той.

Калин Вельов изтъкна, че културата бе най-ударена от коронакризата. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Бранд
преди 3 години