От HelpBook: Опасни кабели на всевъзможни доставчици висят отвсякъде

ДНСК да извърши проверка, се настоява в сигнала от Козлодуй

18.07.2020 | 10:15 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Опасни кабели на всевъзможни доставчици висят отвсякъде

Опасни кабели дебнат по стълбове, сгради и електрически табла из цялата страна. Те застрашават здравето и живота както на преминаващите и живущите, така и на домашни любимци и деца.

Получихме сигнал в платформата HelpBook.info от град Козлодуй за уж временно поставен кабел, който „краси“ жилищен блок повече от десет години. Същият е висящ, неукрепен, необозначен, във видимо лошо състояние и нарушена изолация. Според нашия потребител друг признак за нарушената изолация е "искренето" и "жужене" по време на дъжд, като в това състояние е много опасно за преминаващите под кабела и ако не се вземат мерки би могло да доведе до инцидент. Отправената молба е към ДНСК да извърши проверка и упражни контрол на целия жилищен блок, чийто адрес е упоменат в сигнала, тъй като вероятно повечето кабели на всевъзможни доставчици са поставени незаконно.

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook