Най-мащабният протест в София, провесиха бесило пред МС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Част от демонстрантите поставиха футболна врата, в която "вкарват голове на премиера"

16.07.2020 | 19:30 Редактор: Александра Иванова

Осми ден протести в цялата страна с искане оставката на цялото правителство и обвинител номер 1. Демонстрацията в София се превърна в най-мащабната, тъй като бе обявена за "национална" и към нея се включиха хора от множество градове. Цялото пространство между президентството и Министерския съвет са изпълнени с хора, които достигат до бул. "Мария Луиза".

Минути преди 19 часа протестът в София прерасна в шествие. Множеството се отправи по булевард "Дондуков" към Народното събрание. Там отново ги посрещна плътен кордон от полиция. Шествието се отправи към "Орлов мост", където спря за кратко. След това протестиращите се отправиха към Съдебната палата и отново се върнаха в триъгълника на властта. 

Момче се покатери на светофара пред сградата на Министерския съвет и закачи бесило. А част от демонстрантите поставиха футболна врата, в която "вкарват голове на премиера".

"Тук сме за оставка на цялото правителство и Гешев - това е изискване", казаха част от протестиращите пред екип на Bulgaria ON AIR.

Протестът се превърна в шествие и хората поеха към "Орлов мост", който блокираха. Хора от всякакви възрасти са се събрали в триъгълника на властта.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Спорт, корона, протести...мащабно събитие действително ;р Сигнализирай за неуместен коментар