Майка в Helpbook: Напаст от кърлежи, извадиха 5 от детето ми за два дни

На кого е задължение да пръска тревните площи, пита тя

14.07.2020 | 18:30 Редактор: Анисия Иванова
Майка в Helpbook: Напаст от кърлежи, извадиха 5 от детето ми за два дни

Високи и неокосени треви, топло и влажно време - идеалните условия за популация на кърлежи. Общината има задължението да извършва обработка на тревните площи в междублоковите пространства, но както е видно от получения сигнал в платформата на Helpbook.info цял квартал е пропуснат: "Искам да попитам на кого е задължението за пръскане против кърлежи в междублоковите пространства - на живущите или на общината? Става въпрос за тревната площ в ж.к. "Фондови жилища", пред блок 33 и блок 34 и голямата поляна към гаражите. Вчера дъщеря ми, която е на 3 годинки, беше с четири забити кърлежа, три от които бяха новоизлюпени (смятам така заради големината им), а единият си беше голям и трябваше да я водим в спешното, за да й ги извадят! Искрено се надявам да се размине без последствия, защото както всички знаем, ухапванията от кърлежи не са безобидна работа! Имайте предвид, че пред тези блокове играят немалко деца и бебета! Моля за конкретен отговор, за да знам дали и с тези проблеми трябва да се справяме "сами".

Ден по-късно получаваме сигнал от същия потребител, който очевидно вече губи търпение: „Вадим пети пореден кърлеж от главата на 3-годишното ми дете, при това срещу "скромната" сума от 18 лева за кърлеж!!! Общината може ли да си свърши работата, или трябва ние живущите да се заемем с пръскането??? Отново става въпрос за кв. Фондови жилища, бл. 33, бл.34 и голямата поляна към гаражите! Бясна съм от безобразното отношение на лекарите от спешното в Пирогов, но още повече съм бясна заради това, че общината нехае по отношение на тази напаст, която разнася такива болести със сериозни последствия!“.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите и снимки.

Снимка: Pixabay