Лицата на протестите - предводител с тъпан и горда българка в носия

Някои от тях са там с надеждата за генерална промяна

13.07.2020 | 19:20 Редактор: Наталия Тотева

Един малко по-различен поглед към гражданското недоволство в триъгълника на властта. Решихме да ви покажем някои от лицата на протестиращите в столицата.

Мария е пристигнала от Пирдоп, за да подкрепи протестите. Тя е облечена в народна носия, защото се чувства горда, че е българка. Носи и знаме с везеница - древен символ на народа и семейството

"Не съм съгласна България да бъде управлявана от някой друг, а не от българите", коментира Мария.

В другия край на площада един мъж за пореден ден се оказва душата на протеста. Това е юристът Никола Вапцаров, който задава ритъма на гражданското недоволство.

"По-скоро те на мен ми дават, аз само изразявам тяхната емоция. Аз съм просто един човек, който дава ритъм, но аз вървя по техния ритъм, не те по моя. Първоначално си купих тъпан заради протеста на майките с децата с увреждания и медицинските сестри. От тогава на всички протести се опитвам да вдъхна малко кураж на хората", каза той за Bulgaria ON AIR.

Макар да не е професионален музикант Никола признава, че се получава лесно, когато имаш съмишленици. На площада е с надеждата за генерална промяна в държавата. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК