Жандармерия пред МС, има ранени полицаи и протестиращи (ОБНОВЕНА)

Основният лозунг е "Оставка"

10.07.2020 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова

Стигна се до опасно близко разстояние между протестиращите и органите на реда пред Министерския съвет, където се преместиха протестиращите, подкрепящи държавния глава Румен Радев. Основният лозунг е "Оставка". 

А напрежението ескалира, след като към жандармеристите полетяха бутилки и павета, а те от своя страна извадиха щитове и каски, и се врязоха в протеста.

Много хора бяха арестувани, има пострадали както полицаи, така и протестиращи. Някои от тях бяха извлечени.

"Полицаите се ядосаха от хвърлени бутилки, изгубиха контрол и искаха да покажат доминация. Започнаха да ги блъскат, имаше шутове, палки", разказа протестиращ.

"След нашата провокация те отвърнаха със същото", поясни друг от демонстрантите.

"Не съм доволна от това, което се случва в България. Имаме платена поръчка от прокуратурата, която е срам за България. Искаме оставката на правителството, защото по време на кризата - нито един българин не почувства помощ от тях", каза една от протестиращите.

"Аз съм един от протестиращите. Действията трябва да приключат. За един ден нищо няма да се реши", коментира млад мъж.

Хората продължават да искат оставката на кабинета. Има изключително засилено полицейско присъствие. По-рано на същото място протестиращите бяха разделени на две. Протестиращите изиграха хоро около полунощ пред Министерския съвет.

По-рано през вечерта се стигна до ескалация на напрежение, хвърляне на камъни по автобусите на ГЕРБ, а бул. "Дондуков" също беше блокиран.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Михаела Карабельова, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 2
ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГР
преди 3 години
ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО Е НАРЕДИЛ НА ПАРТИИНИТЕ СИ ТАВАРИШЧИ В ПОДОПЕЧНАТА МУ ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ДА ОМЕШАТ ЗАДУНАЙСКИТЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ ЗА ОБМЯНА НА ПУТЬОВИЯ КОМУНО ВИРУС,С ЦЕЛ ВСЕ ПО ПЪЛНОТО ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА НАРАСТВАЩИТЕ ПОТРЕБНОСТИ НА МОДЕРНИТЕ ЛЕВИ НАЙ ОТЗАД...СЛУЖБА ОТ ВЕКОВЕ И ДА ВЕКОВЕ-НЕКА ВИ Е !!!...Прочети още на: h Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Мен пък ме е срам от по-богатите държави членки на ЕС, които махат пола от личните карти щото бил ненужна информация.. За справка Нидерландия.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 5
Sion
преди 3 години
Срам е , че държава членка на ЕС, може да бъде управлявана по този начин..За Каскета изобщо не искам да коментирам.Това, в нормална държава, като тази в която живея, след като избягах от територията на Пеевски, Борисов, Доган и посоченият Каскет, не може да се случи. Сигнализирай за неуместен коментар