HelpBook: Съседи отглеждат картофи между блоковете в "Подуяне"

Наред с тревата фирма окоси цветята и храстите ни, алармират в платформата

11.07.2020 | 13:00 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Съседи отглеждат картофи между блоковете в

Преди година стартира програмата "Зелена София", чиято цел е облагородяването на зелените площи в междублоковото пространство и обединяването на усилията на общината и гражданите за обновяване и поддържане на обществените зелени площи.

За съжаление, получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за нанесени щети след косене на градинка по програмата в район „Подуяне“: "След косене всеки път има щети. Дебнем ги, пазим ги, но вчера - 7 юли, не бяхме на адреса и отново имаме унищожени храсти, цвете и дърво. След като се налага да си пазим насажденията от вандали, се налага да ги пазим и от фирмата, която е наета да коси тревата. При положение, че поне седмица преди косенето бяхме изчистили около всички храсти, дървета, туи и цветя, за да не ги затрудняваме при косенето и пак не могат за ги опазят (тази година това им е 3-то косене тук и 2- пъти бях навън да пазя).

В съседство на нашата градинка има засадени картофи, тази част е внимателно окосена. Зад засадените картофи, между дърветата, пространството се използва за складиране на изхвърлени вещи, столове и т.н. от кофите за боклук. Разрешено ли е отглеждане на селскостопански култури и превръщаното на междублоковите пространства в бунище? Искаме да ни бъдат възстановени унищожените храсти, закупени по програмата. Изпращам снимки, на които добре се вижда, че не се стараят с косенето. Около пейките и под балконите има доста неокосена трева.“

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК