Огромни съкращения в "Луфтханза", 20% от ръководството е аут

Намаляват наполовина обема на инвестициите за нови самолети

07.07.2020 | 16:33 Редактор: Наталия Тотева
Огромни съкращения в

"Луфхтанза" заяви, че ще намали ръководните позиции в компанията с 20% при втория набор от мерки за ограничаване на коронавируса.

Авиокомпанията смята да съкрати още 1000 административни работни места, като в същото време най-големият европейски въздухоплавателен превозвач планира да ореже по една от заеманите управленски позиции в изпълнителните съвети на своите дружества Lufthansa Cargo, LSG Group и Lufthansa Aviation Training. За това предаде БНР.

"Поради дългосрочните ефекти на пандемията от коронавирус, които са особено сериозни за въздухоплаването, има изчислен излишък на персонал от поне 22 000 позиции на пълен работен ден във фирмите на Lufthansa Group дори в периода след кризата", се казва в официално изявление на авиокомпанията.

"Луфтханза" също така посочи, че ще намали наполовина и обема на инвестициите за нови самолети, като финансовият план ще позволи до 80 нови самолета за флотилията на цялата група до 2023 година.

Още в началото на април компанията реши да намали флотилията си със 100 самолета и да не възобновява операциите на нискотарифното си поделение Germanwings.

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК