Край на дългите опашки на "Кулата", засега...

Въпросът за отварянето на пунктовете беше поставен на среща с гръцкия посланик

03.07.2020 | 19:00 Редактор: Юлия Христова
Край на дългите опашки на

Опашката от коли на "Кулата" вече се стопи и преминаването се осъществява по-бързо. Това се случи след като гръцките граничари спряха да проверяват задължителните декларации на влизащите в страната. От няколко часа проблемът със струпването на превозни средства е решен, но в предиобедните часове опашката беше няколко километра дълга. Освен българи, пътуващи към Гърция, сред чакащите имаше сърби и румънци.

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка.

Заместник-министър Дойков подчерта тежката ситуация на ГКПП "Кулата-Промахон", образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите. От българска страна бе поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

 Посланик Хронопулос изрази съжаление за ситуацията и обясни, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК