Неясноти при влизане в Гърция - със или без формуляр, през "Маказа" или не?

Оказа се, че пътуващи могат да преминат границата само с лични карти

01.07.2020 | 17:54 Редактор: Наталия Тотева

От 1 юли новите правила за влизане в Гърция са в сила. Освен попълването на специален онлайн формуляр от, от Атина съобщиха, че преминаването ще се осъществява само през ГКПП "Кулата".

Но българите все още могат да влизат в страната през два пункта - ГКПП "Маказа" и ГКПП "Кулата". Към този час на "Кулата" няма опашки от леки коли.

Опашката от тежкотоварни автомобили обаче е над 2 км, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Те могат да напускат страната и през "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Андреево". Единственият напълно затворен пункт е "Златоград".

Много от пътуващите са попълнили нужните формуляри, които гръцката страна въведе като изискване. Оказва се обаче, че преминаването през пункт "Маказа" се осъществява само с лични карти.

Неясноти около преминаването на граничния пункт има през целия ден. Първоначално той трябваше да е затворен за влизане на туристи, но остана отворен.

Ден преди да влязат в сила новите правила гръцките власти съобщиха, че няма да допускат пътуващите през граничния пункт "Маказа". Днес обаче автомобили спокойно преминаваха и през него.

Повечето пътуващи бяха подготвени и попълнили нужните декларации.

Екип на Bulgaria ON AIR успя да премине само с лични документи без да бъде нужен QR код. Подобен опит споделиха и други, преминали пункта.

Ще бъде ли затворен окончателно граничният пункт "Маказа" и ако да - кога, все още не е ясно.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Гърците и те се чудят какво да правят. Хем искат да си запазят туризма, хем ги е страх за здравето и се вкарват в разни филми. И нас покрай тях си. Сигнализирай за неуместен коментар