Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени, има табели

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация

30.06.2020 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който е сложил 6 лв. такса "барбарон", твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара. 

Представители на потребителски организации обаче коментираха за България он ер, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа. 

"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация. 

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не мисля, че има криви и рави в тази ситуация, а че има недоразумение. собственикът трябва да се уверява, че клиентите са разбрали, че за барбарона се плаща. Иначе очевидно има сума други маси без барбарон, където спокойно са могли да седнат. Сигнализирай за неуместен коментар