Имунолог: Вирусът не съществува извън клетката и върху повърхности

Според проф. д-р Красимир Методиев скоро няма да има ваксина срещу Ковид-19

29.06.2020 | 10:33 Редактор: Ивет Арабова
Имунолог: Вирусът не съществува извън клетката и върху повърхности

Абсурдно е твърдението, че вирусът може да живее върху повърхности. Той е жив организъм, който не може да съществува извън клетката. Това каза проф. д-р Красимир Методиев - имунологът, специалист по биотероризъм и президент на Интернационална медицинска асамблея - България проф. д-р Красимир Методиев.

Според него това налага в обществото психоза и хората се страхуват да се докосват до различни повърхности и дори да се поздравяват.

Имунологът беше категоричен, че не трябва да се неглижират противоепидемичните мерки за дистанция и даде пример със струпванията на много хора по футболните стадиони, които се прегръщат и се поздравяват за резултатите на отборите на терена.

Проф. д-р Методиев коментира пред БНР, че в момента сме свидетели на изменчивост на коронавируса, който претърпява адаптация към различните условия на географските и климатични зони.

"Ние доказахме, че сегашният щам на коронавируса е различен от известните досега коронавируси. Той или е бил манипулиран от тази лаборатория в Ухан, откъдето изтече, или по някакви други природни закони е претърпял изменение на своя геном", посочи експертът.

Според д-р Методиев скоро няма да има ваксина срещу Ковид-19.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Е как тогава се предава като не може да живее извън клетката? Сигнализирай за неуместен коментар