Ковид-19 не може да спре любовта ни

Историята на Дон и Джойс Хофман е доказателство за това

30.06.2020 | 12:00 Редактор: Ивет Арабова
Ковид-19 не може да спре любовта ни

Коронавирусът е едно от сериозните предизвикателства, пред които се изправи светът в последните няколко месеца. Въпреки усилията на политиците, учените и медиците на първа линия, да овладеят заразата, вирусът отне живота на повече от 430 хиляди души и доведе до драстични промени в ежедневието на милиони хора по света.

Наложи се хората да се спазват социална дистанция, да избират доставка на хранителни стоки, вместо да пазаруват в магазина, да носят маски, когато са навън. Учениците започнаха да учат онлайн, заседанията на правителствените лидери, също преминаха в режим на онлайн срещи, а стотици служителите останаха да работят от вкъщи. Целият свят забави напрегнатия и бърз ритъм, в който се движеше. Едно нещо обаче Ковид-19 не успя да спре - любовта. Така поне твърди на 90-годишния Дон Хофман от Индианаполис. 

Дон и Джойс Хофман живеят в дом за възрастни хора в американския град Индианаполис в щата Индиана, където се радват за спокойствие и грижи. Двамата сключват брак през 1959 г. и от тогава са почти неразделни. 

В началото на месец май 90-годишната Джойс Хофман дава положителен тест за Ковид-19. Това от своя страна налага тя да бъде настанена в болница, а съпругът й няма право да я посещава. Раздялата много натъжава двойката, но въпреки всичко, те стоически преминават през поредното изпитание, на което ги подлага животът.  

За щастие, случаят на Джойс е лек и тя не страда от сериозни симптоми. Въпреки това, се налага тя да остане в лечебното заведение цели 5 седмици, за да са убедени лекарите, че е напълно здрава. 

На 11 юни Джойс е изписана от болницата, а служителите на дома за възрастни хора, в който те са настанени, организират малко тържество по този повод.  За да изненадат Дон, те не му казват, че съпругата му е изписана и съвсем скоро ще се прибере отново. 

Един от служителите на дома, успява да улови изключително трогателния момент, в които двамата съпрузи се виждат за пръв път след едномесечната раздяла. Дон не успява да сдържи емоциите си и избухва в сълзи. На видеоклипа се чува как той казва: “Не мога да сдържа сълзите си. Плача от щастие”, докато прегръща Джойс. 

Мъжът споделя, че досега никога не са прекарвали толкова време разделени един от друг, но е щастлив, че Джойс се е справила с коварната болест и вече могат да се радват на компанията си. 

От дома за възрастни хора споделят на страницата си в една от социалните мрежи, че това е един много специален ден и в чест на Джойс са организирали малко тържество, за да отбележат завръщането ѝ. Поканени са били и всички обитатели на дома, които са и най-близките приятели на семейство Хофман. 
Снимката на щастливата Джойс и Дон, който държи надпис: "Ковид-19 не може да спре любовта ни” обиколи социалните мрежи и трогна хиляди хора по целия свят. Тя е красноречиво доказателство, че любовта може да устои на всички изпитания, които съдбата е подготвила. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК