Двама от работниците в Белица са с отрицателни проби, чакат на още двама

Управителката на общинската болница в Раднево също е заразена

24.06.2020 | 18:06 Редактор: Искра Ангелова

И тримата мъже, заедно с шофьора, който ги е докарал, са поставени под карантина. Те са от ромската махала в Белица. Работeли в кланицата през последните 2-3 години. Вече са им направени PCR тестове. 

"Преди 2 часа от лабораторията ми съобщиха, че на двама от въпросните четирима тестовете за коронавирус за отрицателни, а на другите двама не е взет достатъчен материал и утре ще се вземат други проби. Надявам се и другите да бъдат с отрицателен резултат. Карантинирахме тримата работници от кланицата в Германия и шофьора, който ги е докарал. Бяхме им забранили да комуникират със свои близки", каза кметът на община Белица Радослав Ревански в предаването "Директно".

Той коментира, че вчера, след като им били направени бързите тестове, те са се успокоили и са контактували с някои от своите близки.

Той разбира случайно за завърналите се от огнището на заразата в Германия. 

"Обясних, че бързите тестове не са на 100% сигурни. Доста хора работят в чужбина. Направих си свое проучване и разбрах, че във въпросната кланица работят около 4-5 семейства от Белица и ми казаха, че са там под карантина. Казал съм, че всеки, който се прибира от чужбина, да ми даде знак или да ми пише", допълни Ревански.

Освен работниците от Белица, шофьорът е докарал в България и хора от съседната община Якоруда. Предстои да бъдат издирени. Взети са незабавни мерки. 

Към настоящия момент и последните часове ситуацията и в ромската махала, и в общината е спокойна.

А коронавирус има и в общинската болница в Раднево. Управителката е приета в болница в Стара Загора. Наталия Арнаудова е дала положителна проба за Ковид-19 още в петък. Първоначално скрила, че има контактни лица в Раднево, но впоследствие Регионалната Здравна инспекция в Стара Загора установили, че това не е така. 

Всички 10 контактни лица на Арнаудова вече са издирени и поставени под карантина. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК