И кметът на Хасково ще бъде поставен под карантина

Правят пълна дезинфекция на тенис кортове в Хасково

22.06.2020 | 15:50 Редактор: Юлия Христова

Всички контактни на Григор Димитров, включително кметът на Хасково, ще бъдат поставени под карантина. Мерките се предприемат след като снощи първата ни ракета обяви, че е болен от коронавирус. Започна и спешна дезинфекция на тенис кортовете в града, където преди дни Гришо проведе тренировка.

Десетки фенове се събраха, за да гледат тренировката на Григор Димитров на кортовете в Хасково. Много от тях се снимаха с първата ни ракета. Все още не е ясно колко точно са контактните му лица, които ще бъдат тествани. 

От Регионалната здравна инспекция са категорични, че рискът от зараза при кратък контакт е минимален. Въпреки това се призивът властите призовават зрителите на тренировката да се свържат с тях. Под карантина заради разговор с Григор Димитров ще бъде поставен кметът на Хасково – Станислав Дечев. Паника в Хасково няма. 

Сред мерките предприети от Областния кризисен щаб е пълна дезинфекция на тенис кортове в Хасково. Тя се се извършваше днес до обяд. За момента масово тестване в града няма да се прави.

Въпреки това много от хората, които са имали досег с Григор Димитров доброволно заплатиха бърз или PCR тест. Сред тях са журналисти и тенис треньори, както и председателят на "Тенис клуб" – Хасково Йордан Йорданов. 

Хасково бе една от областите, в която досега не е имало огнища на заболяването. По данни на областния кризисен щаб към момента в региона няма активен случай на Ковид-19.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
егати работата...
преди 3 години
...тоя Гришо изпоназарази целия град и си замина за Монако... Сигнализирай за неуместен коментар