Сметища се образуват в Русенско, общината не поставя контейнери

Жителите ремонтират пътя със собствени средства

21.06.2020 | 15:50 Редактор: Александра Иванова

Недоволство във вилната зона "Хаджигенова чешма" край Русе. Години наред жителите ѝ ремонтират пътя със собствени средства и настояват за поставяне на контейнери за смет. Проблемът обаче е, че местността се води вилна зона.

Жителите на вилната зона край Русе са в безизходица, искат помощ от Общината. По пътя ежедневно преминават повече от 150 души. В Хаджигенова чешма живеят около 30 семейства. А много други пребивават там и през лятото. 

Хората са събирали подписка и са внасяли молби в Община Русе, за да им бъдат предоставени контейнери и да се събира сметта, но от там отказват. Причината – жителите плащали половин такса смет. А на няколко места вече са се образували нерегламентирани сметища. 

"Искахме да плащаме цяла такса, но те ни отказаха, ходим по километър и половина да си хвърляме боклука, събираме го по дворовете", казват местните.

Жителите на вилната зона са готови да обсъдят и как тя може да бъде урегулирана. След многократните ни запитвания към Община Русе, конкретен отговор – няма. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК