Валежите продължават, времето остава не твърде горещо

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса

19.06.2020 | 07:24 Редактор: Ивет Арабова

Астрономическото лято настъпва само след няколко дена, а дотогава валежите ще продължават. Конкретно за днес - повече слънце преди обед, но следобед ще превалява над цялата страна. Минималната температура на въздуха е от 13 до 19 градуса. Преди обед ще превалява слабо над югозападните и североизточните райони на България. Следобед ще вали над цялата страна, като по-интензивни дъждове се очакват по Черноморското крайбрежие. 

Над Дунавската равнина ще има условия за гръмотевични бури. Вятърът ще бъде от запад до умерен със скорост до 7 метра в секунда. Максималната температура на въздуха е от 22 до 27 градуса, в района на Сандански до 29. По Черноморието също ще бъде облачно и дъждовно, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В събота и в неделя отново ще има валежи, в Източна България ще превалява и прегърмява с по-интензивни дъждове. В неделя не се очакват гръмотевични бури. В понеделник и във вторник преди обед ще има слънце, което обаче нека не ви залъгва, защото следобед се очакват валежи с летен характер. В сряда преди обед за кратко ще бъде слънчево, а следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, повече в Западната половина от страната. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК