Системата за неплатени глоби на "Кулата" - поредният проблем за шофьорите

Опашките от камиони са повече от всякога

18.06.2020 | 14:38 Редактор: Искра Ангелова

След края на опашката от леки коли на "Кулата", друг проблем излезе на дневен ред. Превозвачи се оплакват от новото гише за неплатени глоби, което вчера заработи на границата ни с Гърция при Петрич. 

Спокойствието на граничен пункт "Кулата" е привидно. Колоните от леки коли липсват, но пък тези от камиони са повече от всякога.

"Вижте напред какво става, долу вижте, нашите се оправдават с гърците, гърците нямат нищо общо, всичко е от българската държава. Два пъти се правят проверки на документи от българските полицаи, гръцките полицаи въобще не ни спират", оплаква се Никола Атанасов.

Освен от дълго чакане, шофьорите на камиони се оплакват и от начислени глоби, които плащат на новооткритото гише на пункт "Кулата".

Васил Гочев има транспортна фирма в Сандански и 9 буса. Превозва зърно. Вчера джобът му е олекнал с 12 хил. лв. 

"Редят се 15 часа, минават колите и на първата кола казват, че има глоба, която глоба е от 16 юни, а вчера бяхме 17 юни. Нито глоба ми е връчена, като собственик на фирма. Казват свети ви в червено тук, трябва да заплатите тая глоба", каза Гочев.

Васил твърди, че системите на границата не работят в синхрон. Платил си тол таксата, но системата не го отчела.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка:БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
А така...айде да се оправят тея наглеци камионджиите...само реват и имат разни искания, а сега да ги видим... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
ха!
преди 3 години
Какво излиза, че шофьорите на камиони са най-големите нарушители... Други няма ли по тези гишета? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Два пъти плащане на глоба? Сигнализирай за неуместен коментар